title

description

title title

Om os

Vi er en familie, som er fascineret af den islandske hest. Vi købte vores første islandshest i 2002. Vi startede som så mange andre med skovtursheste. Hurtigt blev Anna (født 1991) og Ida-Marie (født 1993) grebet af at ride konkurrencer – og vi købte lidt bedre heste.


I dag rider Anna og Ida-Marie konkurrencer i FIPO-klasser og deltager i DM. I 2014 blev både Anna og Ida-Marie udtaget til at ride på landsholdet til Nordisk Mesterskab. Anna på Gjafar fra Hvoli og Ida-Marie på Porgunn fra Feti. Ida-Marie var også på landholdet i 2012.

Anna og Ida-Marie står for en stor del af arbejdet med hestene – ridning, træning og tilridning samt pasning. De har begge de seneste år hjulpet med at ride heste til hos Lise Galskov, Birgitte Simoni og Charlotte Søgård. Anna havde sabbatår 2010-2011, hvor hun har arbejdet for Agnar Snorri Stefansson og Anne Stine Haugen på Stald Gavnholt og hos Anne-Sofie Nielsen, Stutteri Nord, hvor hun har hjulpet med at træne og tilride heste. Anna startede september 2012 på dyrlægestudiet. Ida-Marie arbejdede efter endt studentereksamen i 2012/13 hos Anne-Sofie Nielsen. I september 2014 påbegyndte hun statskundskabstudiet ved Københavns Universitet.

Susan - i daglig tale Sus - passer også heste – særlig morgenarbejdet. Hun rider så meget som hun kan nå for arbejdet i Udenrigsministeriet. Bent hjælper til med alle mulige ting og er særlig ansvarlig for baner og plæner, når han ikke lige er på arbejde i Nationalbanken.


Vi fik det første føl i 2004. En sød skovturshest. Fra 2006 og frem har vi gradvist udskiftet skovturshestene med kårede hopper. Har man én gang redet en god hest – så er det bare så meget sjovere og mere givende at ride. I 2008 tog vi den endelige beslutning om kun at avle på kårede hopper og købte med professionel bistand fra Agnar tre 1. klasses hopper i Island – Sylgja, Diljá og Porgunn. Sammen med Fjodur udgør de grundstammen i vores avl.

I 2012 tog vi endnu et skridt i udviklingen af vores stutteri med indkøb af hingsten Gjafar fra Hvoli. Han er Annas konkurrencehest og servicerer hopper.