title

description

title title

Salgsheste

Ring eller skriv, hvis du leder efter en hest. Måske har vi noget, der passer, eller kender nogen, der har.

Vi har flere vallaker fra 2011 og en enkelt hoppe fra 2012 i gang med tilridning med henblik på salg. Der er tale om gode rideheste til stævner og luksusskovture efter kårede forældre.

 

Breyting fra Hösskuldsstödum: Avl eller sport: Kåret hoppe - 8.07 rid   SOLGT

Charmerende 5-gænger hoppe, der kan bruges til både konkurrence, avl eller super skovture. Rigtige gode adskilte gangarter. Særlig tølten er blød og rummelig og kan ride i alle tempi. Hun er i folet med Gjafar og venter føl i maj 2016.

Hun er kåret i første klasse for rideegenskaber med bl.a. 8.5 for tölt – se hele kåringen under avlshopper. Samlet kåring er 7.96. Breyting er efter kårede forældre: Dagur fra Kjarnholtum 1 og Vigga fra Sandgerdi

Breyting har indtil videre fået fire fine afkom. De to er kåret. Det ældste afkom er 4-gængeren Þengill fra Keillir, kåret med bl.a. 8.5 for tölt, langsom tölt, form u. rytter og galop samt 9 for vilje og sind.

Det andet kårede afkom er Brynjar fra Ulbæk, en fantastisk unghingst som blev kåret med 8,21 for Rid (8,5 for tølt, pas, galop, form under rytter, vilje og sind) og samlet 8.12 som 4-års i maj 2015. Brynjar kan ses og opleves på Guldsmedegården. Han vil blive genfremstillet i 2016. Se den fulde kåring under Afkom: Brynjar fra Ulbæk.

Breyting sælges, da vi er nødt til at reducere antallet af følhopper. Et realistisk bud ønskes.

 

Pyrnirós fra Præstemosevang: Ukompliceret hoppe med masser af tølt  SOLGT

Pyrniros er en ukompliceret 6-års brun hoppe, som kan rides af alle. Så hvad enten du er til skovture eller drømmer om at starte stævner, så er det hesten for dig.

Pyrnirose er 4 –gænger med meget stærk tølt. Hun vælger selv tølten og går afsted i god fart og mestrer også langsom tølt.. Traven er god med store bevægelser, og hun har en behagelig blød galop med godt opspring. Skridten er god med godt sving i ryggen og lange skridt. Hun har middel vilje og er altid fuldt styrbar. Hun er positiv og samarbejdsvillig, og prøver altid at gøre det, hun bliver bedt om. Ida-Marie har startet hende i 4.5 og det gik rigtig fint. Med mere træning vil hun også kunne klare sig fint i de middelsvære klasser.

Pyrnirose er veltrænet, reagerer godt på hjælperne og er let på tøjlen. Hun kan rides både alene og sammen med andre, og er vant til at køre i trailer ud i skoven.

Hun er pænt bygget og 138 i stang. Hun er passet med beskæring, smed, vaccinationer, ormekur, tandraspning mv. hele sit liv. Pyrnirose er efter Kolvidur fra Skeiðháholti kåret med 8.33 og en ukåret hoppe, som i flere år gik konkurrencer med Anna i de middelsvære klasser med fine resultater.

Så her er en ekstrem samarbejdsvilllig hest til dig, som vil på ukomplicerede skovture og ride god tølt og måske prøve kræfter med stævner i middelsvære klasser.

 


Alvadis: Moldott hoppe til skovture og konkurrence SOLGT

Alvadis er en pæn 7 år gammel moldott 5-gænger hoppe med gode bløde gangarter. Tølten er taktren og med god rummelighed, skridten god med lang overtrædning og godt sving i ryggen, galopen er fin og traven jævn. Alvadis er mest redet som 4-gænger, men passen har været testet og vil med træning blive fin.

Alvadis vil blive en fin konkurrencehest for dig, som ønsker at prøve kræfter med middelsvære klasser eller 5-gang. Alvadis kan også blive en fin skovturshest med sin virkelig gode tølt og øvrige gode gangarter. Alvadis kan rides både alene og sammen med andre, og er vant til at køre i trailer ud i skoven. Alvadis har lidt over middel vilje, men er altid styrbar. Hun kræver en rytter, som har lyst til at videreuddanne hende, og som vil arbejde med hende. Hun har et lidt specielt sind, som ikke er noget problem, når der arbejdes, men hvis hun står i længere tid, så starter man lidt forfra med at lære hende gode manerer. Hun lærer dog meget hurtigt - men kan til gengæld også hurtigt gennemskue sin rytter. Hun knytter sig til sin rytter.

Alvadis er efter Krokur fra Efri-Rauðalæk, som er kåret med 8.33 og har været nordisk mester i 5-gang og kombination. Hendes mor er Harpa fra Háholti, kåret i 2. Klasse med bl.a. 8 for tølt. Harpa er efter Ögri fra Háholti.

Alvardis er 137 i stang. Hun er passet med smed, vaccinationer, ormekur, tandraspning mv. hele sit liv.


 

Dreitill fra Ulbæk: Stabil og samarbejdsvillig vallak SOLGT

Dreitill er en stor gulblak vallak på 5 år – 142 i stang og han vokser fortsat. Han er en fantastisk positiv hest, kommer glad og vil med på tur.

Dreitill er 5-gænger, men redet som 4-gænger. Han har gode adskilte gangarter og meget nemt ved tölt, som han går op til middel tempo og over meget lange stræk. Her kan man allerede nu få en skovtur i fin tølt. Han har en god og sikker trav, og en super skridt. Hans bevægelser er i takt med træningen og mere styrke blevet stadig større og mere rummelige. Det vil fortsætte. Og vi mener, han med videre træning har potentiale til middelsvære klasser. Han er rolig og afslappet i omgang og kan rides af alle. Han har middel vilje, men går godt frem. Dreitill har grundridningen i orden, er let for hjælperne samt let på tøjlen. Han kan rides både alene og sammen med andre, og er vant til at køre i trailer ud i skoven. Dreitill har været til sit første stævne, hvilket han klarede så fint, at han fik en blå roset med hjem.

Hans far er Rómur fra Búdardal, kåret med 8.42 totalt. Hans mor, Harpa fra Háholti, er kåret i 2. Klasse med bl.a. 8 for tölt. Harpa er efter Ögri fra Háholti.

Han er passet med beskæring, smed, vaccinationer, ormekur, tandraspning mv. hele sit liv.

Så her er en hest for dig som gerne vil have nogle super skovture i hyggeligt selskab med en samarbejdsvillig hest. Du kan også starter stævner med ham. I takt med at Dreitill udvikler sig og får mere styrke og bliver trænet, så er der også muligheder for ride stævner i de middelsvære klasser.

 


Pytur fra Præstemosevang SOLGT

Flot stor vallak (143 cm) efter Garri fra Reykjavik og Asdis fra Gravhøjgård.

Pytur er femgænger, men redet som 4 -gænger. Han har en god og stabil tølt, fin trav med stræk, god gallop og lange skridt. Han er en samarbejdsvillig hest, som knytter sig meget stærkt til sin rytter. Han har det sidste år været lærehest for vores kusine, som har gået på Islandsheste kollege på Kalø. Her har han lært mere grundridning og haft mange oplevelser. Han er velredet, let for hjælperne - og i det hele taget meget velopdragen. Han er vant til at køre trailer og komme med ud.

Han er passet med vaccinationer, smed tandraspning mv. hele sit liv.

Han vil være en fantastisk skovturshest for dig som vil ride langt - han kan blive ved at gå i timevis - meget gerne i tølt.

 

RING OG HØR MERE 25267514 / 40366115

 

Náttfaradís fra Præstemosevang - SOLGT

Náttfaradís er en utrolig charmerende 6-års hoppe med gode bevægelser og et super sind, som kan rides af alle.

Hun er 4 gænger. Hun har en helt fantastisk skridt, rigtig god trav og galop. Hun tölter fint med rigtig god bevægelse, men mangler fortsat lidt tempo.

Náttfaradís er lydhør overfor hjælperne og meget samarbejdsvillig. Hun har et fantastisk sind - hun er altid glad og positiv og klarer nye situationer med stort overblik. Hun er vant til at være med ude - hun har deltaget i 2 mindre stævner. Sidst Katulabos Boblestævne , hvor hun vandt 4.5 senior klassen.

Hun er efter kårede forældre: Faren er Ljósvaki frá Akureyri - VM-sølvvinder i 5.1 år 2005, moren er Harpa fra Háholti kåret med bl.a. 8 for tölt. Náttfaradís morfar er Ögri fra Háholti.

Nátfaradís vil være en fin stævnehest, avlshoppe eller luksus turhest.