title

description

title title

2014

 

2014 var et rigtig fint år. Den største oplevelse var udtagelse og deltagelse af både Anna og Ida-Marie til landsholdet til Nordiske Mesterskaber. Anna på Gjafar fra Hvoli og Ida-Marie på Porgunn fra Feti.

For Ida-Marie og Porgunn var 2014 sidste år som ungrytter. Det er blevet til mange sejre især de seneste år - flere Danmarksmesterskaber i 5-gang og afslutningen blev så guld i kombination til NM. Ida-Marie red en super flot 5-gangsfinale og fik bronze - med karakteren 6,67. Og det blev også til bronze i stilpas til NM. Det var en flot afslutning på Ida-Marie og Porgunns samarbejde. Ida-Marie har haft Porgunn siden 2008. Der har været mange glæder og også enkelte skuffelser undervejs fra den dag, hvor Ida-Marie første gang red afsted på en hest som nok var kåret, men ikke redet. Nu skal Porgunn indgå i avlen, og vi håber meget, at hun kommer i fol i 2015. Sylgja fra Audsholtsshjáleigu med Ida-Marie blev udtaget til NM test event i Gædingakeppni, hvor de også hentede en bronzemedalje i ungrytterklassen.

Efter et meget flot DM, hvor Anna klarede sig rigtig godt i 5-gangsfinalen mod de mere garvede ryttere, var Anna og Gjafar lidt uheldige til NM. Den ene langside i pas endte i krydsgalop - og det koster. Det blev til en 14. plads - med meget flotte delkarakterer. Anna og Gjafar er fortsat i rivende udvikling - og de bliver bedre og bedre sammen. Tak til Mette Ågaard for fotos fra NM.

Gjafar er i fuld gang med at bevise, hvilken fantastisk hest han er. Store rummelige bevægelser, smidig og blød. Og det mest fantastiske sind. Vi har nu efterhånden flere afkom efter ham, og de tegner godt. Det mest kendetegnende er deres meget bløde og smidige bevægelser. Gjafar tager også i 2015 imod hopper på Guldsmedegården.

Året har også budt på meget mere end stævner. Vi fik 3 føl efter Gjafar - se særskilt nyhed. Og vi er godt i gang med at ride 1. generation af ungheste efter vores 1.klasses hopper til. Det ser interessant ud. Og vi arbejder på at stille heste til fuldkåring i 2015. Her Anna og Agnar fra Ulbæk

Og vi mærkede også, at der igen så småt er ved at komme gang i salg af islandske heste. Ring meget gerne og hør om vi en hest til salg, som måske kunne være af interesse. Hvis vi ikke selv har - kender vi måske nogen der har.

Guldsmedegården er fortsat den fantastiske ramme om Stald Ulbæk. Stedet udvikler sig, som vi havde drømt om. Det er et sted hvor uddannelse og arbejdet med den islandske hest er i fortsat udvikling. Her kommer mange mennesker, som alle ønsker at blive dygtigere til at ride og træne deres heste. Der er mange tilbud om undervisning af topprofessionelle undervisere - ikke mindst Agnar Snorri, Porvaldur Árne Porvaldsson og Karin Lindahl, for blot at nævne nogle få af de mange undervisningstilbud, som er her. Kristinn Bjarni Porvaldsson og Mille Kyhl bor her og træner heste, underviser, skoer og meget mere.

Vi håber 2015 bliver endnu et godt år. I ønskes alle et godt nytår.